20 September, 2011

Gendang Perang Sudah Dipalu

Posted in BERSIH, Bloggers-United, Malaysia Baru, Pakatan Rakyat, Pilihanraya, Reformasi at 4:29 pm by Ketua Perusuh

Tuan-Tuan dan Puan-Puan sekalian.

Nampaknya gendang perang sudah dipalu. Walaupun ianya mungkin nampak kabur dikalangan rakyat jelata, namum bagi ramai penganalisis politik ianya sudah semakin ketara. Untuk makluman semua, pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah pun mengedarkan beberapa memo dan surat berkaitan dengan persediaan pusat-pusat pembuangan undi serta panggilan untuk pegawai pusat mengundi.

Sebagai warganegara yang patriotik adalah wajar sekiranya anda semua bersedia untuk sekali lagi membuang undi dengan membuat pilihan yang tepat dan waras tanpa dipengaruhi oleh mana-mana sentimen pengundian. Ini adalah kerana setiap undi anda akan menentukan masa depan negara ini dari segi kedaulatan, kenegaraan malah termasuk juga jati diri.

Hak anda untuk mengundi (bagi warganegara yang telah mendaftar) adalah dijamin oleh Perlembagaan. Anda berhak untuk mengambil masa anda untuk membuang undi. Tiada tekanan kepada anda. Pihak majikan tidak boleh membuang anda dari pekerjaan anda semata-mata anda mengambil masa untuk keluar membuang undi. Saya cuma nasihatkan anda supaya memaklumkan kepada majikan anda sekiranya anda ingin keluar membuang undi.

Tuan Perdana Menteri Malaysia (Najib Razak) telahpun mula berkempen secara tidak formal. Malah tindakan yang sama juga telah mula dibuat oleh Tuan Timbalan Perdana Menteri Malaysia (Muhyiddin Yassin). Malah tidak terasa janggal sekiranya saya boleh meletakkan satu petunjuk dimana sebenarnya Tuan Timbalan Perdana Menteri Malaysia (Muhyiddin Yassin) telah lebih awal memulakan langkah.

Saya akan bentangkan satu kajian saya dalam seminggu dua lagi terhadap pola pengundian yang telah dianalisa, dikaji selidik serta telah dibincangkan secara tertutup bersama beberapa bekas rakan saya didalam Institut Kajian Strategik dan Antarabangsa (ISIS). Dari kajian tersebut anda bolehlah membuat penilaian sendiri.

Sekian Terima Kasih,

Ketua Perusuh
Bekas Felo Kanan
Institut Kajian Strategi dan Antarabangsa (ISIS)

Advertisements

3 Comments »

  1. Baru perasan tuan sudah kembali aktif berblog. Tahniah. Teruskan. Minta gantikan link blog saya ke http://www.aminiskandar.net. Terima kasih.

  2. rizalmacho said,

    pemerintah zalim kte tolak…….

  3. Jèbat® said,

    Hamba senantiasa menunggu bila gendang hendak dipalu !!!! hari apa !!! jam berapa !!!berapa kali nak di palu !!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: